Încă nu ai o casă inteligentă? Iată 4 beneficii să controlezi Casa Inteligentă de la distanță !

În prezent, ideea unei case inteligente nu mai este un vis. Dacă îți pui întrebări de ce trebuie să-ți controlezi casa de la distanță prin intermediul unui smartphone, de ce ai nevoie de aceste tehnologii noi sau ce situații ar putea să apară pentru a apărea necesitatea lor, citește mai departe.

  Iată câteva situații comune din viața de zi cu zi:
 • Ai plecat de acasă, dar ai uitat să încui ușa.
 • Mergi la muncă și, la jumătatea drumului, îți dai seama că ai uitat să deconectezi luminile din camera de zi.
 • Ai uitat să pornești sistemul de aierisire din baie.
 • Nu ești sigur/ă dacă ai scos fierul de călcat din priză.
 • Ești în birou și nu îți poți aminti dacă ușa de la garaj este închisă.
Nu este nevoie să te întorci acasă pentru a rezolva aceste lucruri și pentru a-ți înlătura îndoielile. Tot ce trebuie să faci este să îți transformi casa în una inteligentă. Astfel vei putea verifica toate dispozitivele și vei putea controla casa de la distanță. Poți, de asemenea, să îți protejezi locuința de spargeri și să maximizezi eficiența energetică. Iată principalele motive pentru care ar trebui să te gândești și să apelezi la transformarea casei tale într-o casă inteligentă:

Securitate

În fiecare an, în Moldova are loc un număr mare de spargeri de case. Prima regulă este de a nu da  hoțului avantaje, deci trebuie să închizi în mod corespunzător toate ușile și ferestrele. Mulți hoți intră în locuință prin ruperea ușii sau prin deschiderea unei ferestre. Un sistem de securitate  inteligent poate face o locuință mai sigură, permițându-ți să știi despre eventualele spargeri sau riscuri. Poți adăuga la uși și ferestre senzori care, în momentul în care acestea sunt deschise, te anunță printr-un mesaj pe telefon. Senzorii pot include camere de securitate care să îți arate o situație de urgență în timp real pe smartphone. Aparatele inteligente îți pot „comunica” și despre incendiu, inundații sau scurgeri de gaze.

Eficiență

Cu o casă inteligentă automatizată poți programa lumina. De exemplu, lumina de pe verandă va porni cu 15 minute înainte de apusul soarelui. Unele dispozitive inteligente destinate casei pot, de asemenea, să limiteze cantitatea de energie utilizată. De exemplu, pot identifica o ușă sau o fereastră deschisă și pot scădea automat temperatura selectată inițial. Sistemul inteligent de acasă îți poate eficientiza rutina zilnică, economisindu-ți timpul și banii.

casă inteligentă

Ușor de utilizat

Poate că ești unul dintre acei oameni care cred că dispozitivele pentru casele inteligente sunt greu de instalat și de utilizat. Află că atât dispozitivele inteligente, cât și sistemele inteligente complexe au devenit mai ușor de utilizat și instalat ca niciodată. Ai nevoie doar de tehnologiile alese potrivit și de specialiști care să le configureze. După instalare, Smart Home este gata și poți activa, dezactiva sau regla diverse dispozitive, lumini, încuietori, uși de garaj și multe altele. Acest lucru este ușor de realizat de pe smartphone, comutator sau noul controller automat. Când ajungi seara în pat după o zi grea, ultimul lucru pe care dorești să-l faci este să te ridici și să verifici dacă toate luminile din casă sunt deconectate, iar ușile și ferestrele sunt închise. Cu Smart Home poți dezactiva cu ușurință toate luminile (sau unele surse de lumină specifice) și poți verifica, fără a te ridica din pat, dacă locuința este în siguranță.

Economie

Investiția într-o casă inteligentă poate contribui la reducerea facturilor pentru energie electrică. Cu ajutorul tehnologiei, poți crește eficiența energetică prin programarea și controlul luminii, încălzirii și altor dispozitive, astfel încât să funcționeze numai atunci când este necesar. Senzorii care detectează prezența și mișcarea vor stinge lumina atunci când nu este nimeni în cameră, termostatele inteligente vor face sistemele de încălzire eficiente, menținând o temperatură confortabilă. Numărul locuințelor inteligente crește de la an la an. Se preconizează că, până în 2020, creșterea va fi cu mai mult de 30%. Casele inteligente sunt disponibile pentru toate vârstele. Dacă ai hotărât să oferi un plus de inteligență casei tale – vino în oficiul nostru: mun. Chișinău, str. Alecu Russo 15, of. 60.
 1. Îți vom arăta și descrie fiecare element al sistemului.
 2. Îți vom exemplifica scenariile, pe care le-am implementat.
 3. Îți vom spune mai multe despre capabilitățile sistemului unei case inteligente.
 4. Vom selecta sistemul potrivit pentru tine și casa ta.
 5. Casa ta va deveni mai inteligentă și mai confortabilă pentru tine!

Dacă ești reticent în privința utilității sistemelor Smart Home, de asemenea te invităm la noi. Să-ți povestim. Îți vom arăta care dintre elementele sistemului de casă inteligentă cu siguranță îți vor fi pe plac și vor face casa mai confortabilă și agreabilă pentru tine și familia ta!

Cu respect, Meșina Valeriu, Fondator SmartTronic Environment- Licențiat în automatizarea locuințelor

Completati formularul

Completează formularul
×