”Casa inteligentă” prezentată la Școala de Design

Imaginea principală DCC IMG_2455

Amenajarea reușită a unui spațiu vă asigură confortul vizual, iar integrarea tehnologiilor inteligente în el vă garantează confort total, dar și liniște, iată de ce cunoștințele designerilor contemporani în materie de tehnologizare inteligentă sunt asul din mânecă și o necesitate a prezentului. Am salutat cu mare bucurie posibilitatea de a instrui studenții Școlii de Design în respectiva branșă prin implicarea reprezentanților companiei SmartTronic Environment. În cadrul a două ore de studiu, una teoretică și una practică, prezentate de Valeriu și Irina Meșina, fondatorii companiei SmartTronic Environment, studenții au cunoscut și testat cele mai inovative sisteme și dispozitive ce pot fi integrate într-o Casă Inteligentă. „Deseori, beneficiarii au un proiect de design frumos și își imaginează că totul va lucra de la sine, ideile creative fiind și maxim de funcționale, iar, mai apoi, se conving că nu este tocmai așa și le apar cerințele… apelând la SmartTronic în căutarea soluțiilor. Găsim în mod personalizat aceste soluții.”, povestesc reprezentanții SmartTronic . Pornind de la acest exemplu și nu doar, ne convingem tot mai mult că tehnologiile devin parte indispensabilă a vieții noastre, iar corelarea esteticului cu siguranța locuinței nu mai constituie un simplu moft, ci o necesitate. Scurgerile de gaze sau apă pot fi ușor monitorizate cu ajutorul sensorilor, iar echipamentele de controla surselor de pericol vă garantează protejarea locuinței. De asemenea, SmartTronic pune la dispoziție sisteme de avertizare, de alarmă, de securitate activă sau de monitorizare video, care oferă posibilitatea de a urmări din orice colț al lumii tot ce se petrece în locuință sau oficiu.

img-2

Sistemele automatizate devin un ajutor ce ne simplifică viața cotidiană, contribuind considerabil la ridicarea nivelului calității acesteia. De asemenea, controlul inteligent aduce economii substanțiale de până la 40% din energia electrică consumată. Valeriu Meșina le-a explicat studenților că sistemul Casa Inteligentă preia stilul de viață al proprietarului. Casa Inteligentă oferă posibilitatea de a controla electrocasnicele, iluminarea, temperatura, ventilarea și chiar draperiile cu ajutorul unei singure atingeri. Fiind conectate wireless, toate dispozitivele responsabile de aceste sisteme pot fi controlate cu ajutorul unor moduli speciali, prin intermediul unui panou de control, a unei telecomenzi sau al unui smartphone – lucru pe care reprezentanții SmartTronic Environment l-au și demonstrat studenților. „La alegerea tehnologiilor smart ce necesită a fi integrate în interior trebuie să atrageți atenția nu doar la cerințele clienților, ci și la calitatea dispozitivelor pe care le alegeți. SmartTronic este membru a trei organizații internaționale, prin intermediul cărora a stabilit parteneriate durabile cu cei mai importanți producători de sisteme smart, care creează mecanisme eficiente adaptate necesităților actuale. Spre exemplu, datorită faptului că sunt înzestrate cu surse alimentare autonome, dispozitivele inteligente oferite de SmartTronic pot fi integrate în locuință atât la etapa de proiectare a acesteia, cât și după finisarea construcției.”, a concretizat speakerul.

IMG_2418

Fie că este vorba despre dorința primară de a se afla în siguranță sau despre capriciul de a putea controla intensitatea luminii de la o telecomandă, SmartTronic le-a demonstrat studenților că o locuință poate îndeplini orice dorință, singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să i-o spui și… bineînțeles, să o faci să te înțeleagă. Cu SmartTronic Environment, limitele sunt puse doar de fantezia dumneavoastră. Urmați-ne și pe facebook: SmartTronic Environment-Casa Inteligenta.

Completati formularul

Completează formularul
×